19 april 2023

SGP Next organiseert evenement in Apeldoorn

Thema

Bewust of onbewust - iedereen verlangt naar controle over z’n leven. We doen er alles aan om ongelukken en tegenslagen te voorkomen. We leggen de lat hoog en streven naar sneller, beter en meer. Ons leven moet wel een beetje leuk zijn én blijven. De hang naar beheersing en zekerheid zien we overal terug: in de politiek, de zorg, het onderwijs en de economie. Met succes, zo lijkt het. Nederland is gelukkig en welvarend. We zijn een land van vrije, blije mensen. Of is er ook een keerzijde? Kent dit maakbaarheidsdenken ook verliezers? Kunnen we nog een samenleving accepteren met onvrede, ongeluk en gebrokenheid?

Sprekers

Het maakbare leven: een illusie? Tijdens dit evenement van SGP Next denken we met elkaar na over maakbaarheid in onze samenleving. Hoofdspreker is hoogleraar christelijke filosofie Marc de Vries. Hij schreef onder andere Technologie, overal om je heen. Moderne ontwikkelingen in christelijk perspectief. Daarnaast zijn er verschillende gespreksrondes over maakbaarheid en het gezin, politiek werk, gender, christen-zijn. Klik hier voor meer informatie over sprekers bij deze sessies.

Prof. dr. Marc de Vries (beeld: TU Delft)

Datum, tijd en locatie

Dit evenement vindt plaats op vrijdag 9 juni 2023. De avond begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. We zijn deze avond te gast bij Erdee Media Groep, Laan van Westenenk 12.

Meer informatie en aanmelden

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.