8 november 2023

Terugblik 'De kunst van het delen'

We kijken terug op een indrukwekkende straatwandeling en prachtig evenement over de 'Kunst van het delen', op vrijdagavond 3 november in het Hoornbeeck College in Rotterdam.

Avond gemist? Kijk het evenement terug via YouTube. 


Straatwandeling

’s Middags startte het programma met een bijzondere straatwandeling door Rotterdam onder leiding van een ervaringsdeskundige van Stichting Ontmoeting. We zagen en hoorden wat de impact van dak- en thuisloosheid is op mensen aan de hand van het levensverhaal van onze gids.

Avondprogramma

De opening van de avond werd verzorgd door Rini Vos, evangelist in Amsterdam. 

Tijdens het avondprogramma gingen we onder leiding van Arnoud Proos met verschillende deskundigen verder aan de slag met ‘de kunst van het delen’.

Tijdens het eerste deel van de avond gingen we met Bjorn Lous, André Flach en Dineke Groenveld in gesprek wat de kunst van het delen betekent voor sociaaleconomische problemen. Veel mensen worstelen met hun bestaanszekerheid, zitten vast in schulden en hebben last van schaamte. En wat te denken van economische ongelijkheid?

Na de pauze spitste de avond zich toe op psychosociale problematiek onder jongeren en jongvolwassenen. We zien dat jonge mensen worstelen met prestatiedruk, vaak eenzaam zijn en soms niet meer weten hoe ze verder moeten. Wat ligt hieraan ten grondslag? Hoe versterk je de sociale netwerken in een tijd waarin individualisme zich sterk laat gelden? Hoe kun jij je tijd en energie delen om er voor anderen te zijn? We gingen hierover in gesprek met André FlachCaecilia Bremers, Mathilde Kopcok en Marc de Gooijer.

We sloten de avond ook deze keer af met een gezellige borrel waar we ruim de tijd nemen voor de onderlinge ontmoeting. 

Bekijk hieronder foto's van het evenement. We nodigen je van harte uit de beelden te delen via je eigen sociale media!