16 juni 2023

Terugblik evenement Apeldoorn

We kijken terug op een geslaagd SGP Next-evenement in Apeldoorn. Een heerlijk diner, gezellige borrel en inspirerende ontmoetingen! Met ruim 100 jonge SGP'ers gingen we in gesprek over 'maakbaarheidsdenken'.

Evaluatie

Was je aanwezig bij het evenement? Vul dan hier het evaluatieformulier in en laat ons weten wat je ervan vond. Hiermee help je SGP Next om verder te groeien. Alvast bedankt!

Hoofdlezing

Onze samenleving valt uit elkaar door sterk afnemend vertrouwen. We hebben meer controle en meer beheersing nodig. Of toch niet? Prof. dr. Marc de Vries ging hier in zijn hoofdlezing op in. Een samenvatting van zijn lezing werd gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad.

Gespreksrondes

Het tweede deel van de avond gingen we in gespreksroepen dieper in op maakbaarheid in relatie tot een aantal maatschappelijke thema's.

  • De maakbare politicus - Zelfstandig communicatieadviseur Jan-Willem Wits 
  • De maakbare mens - Freelance journalist Tineke van der Waal
  • Het maakbare gezin - Abigaïl Janse-Pieterman, moeder, predikantsvrouw en hulpverlener bij De Vluchtheuvel
  • Het maakbare werk - Klaas Bakker, algemeen directeur van familiebedrijf Cotap (Genemuiden)
  • De maakbare christen - Anne van Olst, Directeur Evangelische Hogeschool

Verslag

Onafhankelijk journalist Chris Aalberts was op het evenement afgekomen en deed live verslag via zijn Twitter-account 'Chris is erbij'. Na afloop schreef hij een blog met zijn waarnemingen en conclusies. 

Blijf op de hoogte

Heb je dit evenement gemist? Of vond je het inspirerend en wil je een volgende keer weer komen? Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief van SGP Next en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Wil je met ons meedenken of meehelpen met de organisatie van toekomstige activiteiten van SGP Next? Klik dan hier.

Foto's